2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Duyurusu
2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı güz yarıyılı merkezi yerleştirme puanına göre yatay geçiş başvuruları 09 Ağustos 2021 – 15 Ağustos 2021 tarihleri arasında kabul edilecek olup, kayıt hakkı kazanan öğrenci listesi 23 Ağustos 2021 tarihinde ilan edilecektir.
 
Yatay geçiş başvuruları aşağıda belirtilen belgelerin taranarak sisteme yüklenmesi yolu ile yapılacak olup, başvuruda kullanılan belgelerin asılları kayıt esnasında teslim alınacaktır.
 
Önemli Not: Sistem üzerinden yapılmayan başvurular ile eksik ve/veya onaysız belge ile yapılan başvurular kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır.
 
Üniversitemizden başka bir yükseköğretim kurumuna yatay geçiş yapan ancak Üniversitemize geri dönmek isteyen öğrenciler sistem üzerinden başvuru yapamayacak olup, bu öğrencilerin başvuru dilekçelerini aşağıda yer alan belgeler ile birlikte başvuru tarihleri arasında ayrılmış oldukları Fakülte Dekanlığı /Yüksekokul-Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerine şahsen veya posta/kargo yoluyla ulaştırmaları gerekmektedir.
 
 Yatay Geçiş Başvurusunda İstenilen Belgeler
  1. Öğrenci belgesi (Islak imzalı veya e-imzalı)
  2. ÖSYM sınav sonuç belgesi ve ÖSYM yerleştirme sonuç belgesi
  3. Dikey geçiş yolu ile kayıt yaptıran öğrenciler için DGS sınav sonuç belgesi ve DGS yerleştirme sonuç belgesi
  4. Mühendislik tamamlama, sağlık lisans tamamlama ve ilahiyat lisans tamamlama ile kayıt yaptıran öğrenciler için yerleştirme sonuç belgesi
 
Not: Başvuruda kullanılan belgelerin asılları ile transkript ve ders içerikleri kayıt esnasında teslim alınacaktır.
 
Yatay geçiş başvurusu için tıklayınız… 
 
Yatay geçiş başvurularında onay, ret veya düzeltme ile ilgili sorun veya taleplerinizi başvuru yaptığınız birimin Bölüm Başkanlıkları ile görüşmeniz gerekmektedir. Yapılan başvurular Bölüm Başkanlıkları tarafından değerlendirilmektedir.