2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Duyurusu
2024-2024 Eğitim öğretim yılı merkezi yerleştirme puanına göre yatay geçiş başvuruları 1 Ağustos 2024 – 15 Ağustos 2024 tarihleri arasında kabul edilecek olup, başvuru sonuçları 20 Ağustos 2024 tarihinde ilan edilecektir.
Yatay geçiş başvuruları aşağıda belirtilen belgelerin taranarak sisteme yüklenmesi yolu ile yapılacaktır.
Sistem üzerinden yapılmayan başvurular ile eksik ve/veya onaysız belge ile yapılan başvurular kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır.
 
Yatay Geçiş Başvurusunda İstenilen Belgeler
1. Öğrenci belgesi (E-devlet üzerinden alınan öğrenci belgesi veya elektronik imzalı öğrenci belgesi kabul edilir.)
2. ÖSYM sınav sonuç ve yerleştirme belgesi
3. Dikey geçiş yolu ile kayıt yaptıran öğrenciler için DGS sınav sonuç belgesi ve DGS yerleştirme sonuç belgesi
 
Önemli Not: Adaylar merkezi yerleştirme puanına göre en fazla 3 (üç) programa başvuru yapabilecek olup, yerleştirme işlemi tercih sırasına göre yapılacaktır.
 
Yatay geçiş başvurusu yapmak için tıklayınız… (Başvuru sistemi 1 Ağustos 2024 tarihinde açılacaktır.)
 
Yatay geçiş başvurularında onay, ret veya düzeltme ile ilgili sorun veya taleplerinizi başvuru yaptığınız birimin Bölüm Başkanlıkları ile görüşmeniz gerekmektedir. Yapılan başvurular Bölüm Başkanlıkları tarafından değerlendirilmektedir.
 
Kayıt hakkı kazanan asil adayların kayıtları 21 Ağustos 2024 – 23 Ağustos 2024 tarihleri arasında başvuru sistemi üzerinden elektronik kayıt yoluyla yapılacaktır.

Yedek olarak kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları ise 26 Ağustos 2024 tarihinde başvuru sistemi üzerinden elektronik kayıt yoluyla yapılacaktır.
 
Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçişlere İlişkin Usul ve Esaslar için tıklayınız…

Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş,Çift Anadal,Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik için tıklayınız…

Karabük Üniversitesi Önlisans ve Lisans Programları Yatay Geçiş Yönergesi için tıklayınız…