2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Not Ortalamasına Göre Yatay Geçiş Duyurusu
2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Not Ortalamasına Yatay Geçiş Kontenjanları için tıklayınız…
 
2024-2024 Eğitim öğretim yılı not ortalamasına göre yatay geçiş başvuruları 19 Ağustos 2024 – 23 Ağustos 2024 tarihleri arasında kabul edilecek olup, başvuru sonuçları 2 Eylül 2024 tarihinde ilan edilecektir.

Yatay geçiş başvuruları aşağıda belirtilen belgelerin taranarak sisteme yüklenmesi yolu ile yapılacaktır.

Sistem üzerinden yapılmayan başvurular ile eksik ve/veya onaysız belge ile yapılan başvurular kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır.
 
Yatay Geçiş Başvurusunda İstenilen Belgeler
1. Öğrenci belgesi (E-devlet üzerinden alınan öğrenci belgesi veya elektronik imzalı öğrenci belgesi kabul edilir.)
2. Onaylı not durum belgesi (Transkript)
3. Ders içerikleri (Pdf halinde, imzasız ve onaysız kabul edilecektir.)
4. İkinci öğretim programlarından birinci öğretim programlarına yapılacak geçiş başvurularında öğrencinin %10’a girdiğine dair onaylı belge
5. ÖSYM sınav sonuç ve yerleştirme belgesi
 
Yatay geçiş başvurusu yapmak için tıklayınız… (Başvuru sistemi 19 Ağustos 2024 tarihinde açılacaktır.)
 
Yatay geçiş başvurularında onay, ret veya düzeltme ile ilgili sorun veya taleplerinizi başvuru yaptığınız birimin Bölüm Başkanlıkları ile görüşmeniz gerekmektedir. Yapılan başvurular Bölüm Başkanlıkları tarafından değerlendirilmektedir.
 
Kayıt hakkı kazanan asil adayların kayıtları 3 Eylül 2024 – 5 Eylül 2024 tarihleri arasında başvuru sistemi üzerinden elektronik kayıt yoluyla yapılacaktır.

Yedek olarak kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları ise 6 Eylül 2024 tarihinde başvuru sistemi üzerinden elektronik kayıt yoluyla yapılacaktır.

Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik için tıklayınız…
 
Karabük Üniversitesi Önlisans ve Lisans Programları Yatay Geçiş Yönergesi için tıklayınız…