2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Okulu Duyurusu
 
2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU DUYURUSU
 
 
- Üniversitemiz bünyesinde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Okulu yüz yüze öğretim yoluyla yapılacaktır.

- Yaz okulunda Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu/Enstitü bünyesinde açılacak olan dersler ilgili birimlerin web sayfalarında 21 Haziran 2024 Cuma günü itibariyle ilan edilmiş olup, konuya ilişkin olarak ilgili Dekanlık/Müdürlüklerden bilgi alabilirsiniz.
 

 
Ders Alma ve Ücret Yatırma İşlemleri 03 - 06 Temmuz 2024 Saat: 23:59
Misafir Öğrenci Ders Alma ve Ücret Yatırma İşlemleri 04 - 06 Temmuz 2024 Saat 23:59
Ders Ekleme İşlemleri 10 - 12 Temmuz 2024 Saat: 23:59
Derslerin Başlaması 15 Temmuz 2024
Derslerin Son Bulması 30 Ağustos 2024
 
 
- Karabük Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesi 8. maddesi 2. fıkrası gereğince; yaz okuluna kayıt yaptıran tüm öğrenciler 20 saati aşmamak üzere en çok 5 (beş) ders alabileceklerdir.
(Ders saati = Dersin Teori Saati + Dersin Uygulama Saati (T+U)

 
 
ÖNEMLİ NOTLAR:
 
1) Karabük Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesi 8. maddesi 4. Fıkrasında yer alan Yaz okulunda açılan bir derse kaydolan öğrenci o dersi bırakamaz.” Hükmü gereğince üzerinde kayıtlı ders bulunan öğrenciye kesinlikle ücret iadesi yapılmayacaktır.
 
2) Üniversitemiz öğrencileri ayrıca kayıt işlemi yapmayacaklardır. Üniversitemiz öğrencilerinden diğer yükseköğretim kurumu misafir öğrencilerinin kayıt olmak için kullandığı kayıt girişi üzerinden yapmış oldukları ders kayıtları geçersiz sayılacaktır.
 
3) Yaz okulu ders ücretlerinin iadesi; yaz okulundan ders alan öğrencilerin kontenjan yetersizliği sebebiyle kapatılan dersler için ödemiş oldukları ders ücretleri, öğrencinin Öğrenci Bilgi Sisteminde bulunan şahsi IBAN numaralarına iade edilir. Ödemelerin yapılabilmesi için mutlaka öğrencinin güncel kendi adı soyadına açılmış banka hesap bilgilerinin eksiksiz olarak OBS’ye girilmesi gerekmektedir.
 
 
YAZ OKULU ÜCRET ÖDEMELERİ:
 
Yaz okulu ücretleri öğrenci numarası ile birlikte Ziraat Bankası ATM’lerinden, Ziraat Bankası İnternet Şubesi üzerinden ve Ziraat Bankası mobil uygulamalarından yatırılacak olup, yatırılması gereken ücret miktarı ders alma sırasında öğrenci tarafından sistem üzerinde görülebilecektir.
 
ATM ÖDEMELERİ: “Kartsız İşlemler” menüsü altındaki / Üniversite veya Eğitim Ödemeleri
Anlaşmalı Üniversiteler / İl Plaka Kodu (78) / Karabük Üniversitesi seçilerek yapılabilecektir.

İnternet Şubesinden ve Mobil Uygulamalar: “Eğitim” menüsü altındaki Üniversite Harç ve Sınav Ödemelerinde yer alan Karabük Üniversitesi seçilerek yapılabilecektir.
 
 
 
 
ÖRNEK ÜCRET HESAPLAMA:
 
Mühendislik Fakültesinde açılan Öğretim Dili Türkçe olan;
BMK201 Devre Teorisi Dersi T+U Teori: 3 + Uygulama: 2   3+2= 5 Saat
 
Üniversitemiz T.C. Uyruklu Öğrenci: 5 Saat x 1 Saatlik Ders Ücreti: 56,42 TL = 282,10 TL
Üniversitemiz Yabancı Uyruklu Öğrenci: 5 Saat x 1 Saatlik Ders Ücreti 169,26 TL = 846,30 TL
Diğer Yükseköğretim Kurumu Misafir Öğrenci: 5 Saat x 1 Saatlik Ders Ücreti 112,84 TL = 564,20 TL
 
 
 
DİĞER YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUNDAN GELEN MİSAFİR ÖĞRENCİLER
 
 
- Üniversitemiz yaz okulu misafir öğrenci kayıt işlemleri 28 Haziran - 12 Temmuz 2024 tarihleri arasında (saat 17:00’a kadar) misafir öğrenciler tarafından yapılacaktır. 
 
- Kayıt yaptıran misafir öğrencilerin öğrenci otomasyonuna girişleri ve öğrenci numarası sorgulama ekranı 4 Temmuz 2024 Perşembe aktif olacaktır. Ders alma döneminden önce (04 Temmuz 2024) Üniversitemiz Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) giriş yapamayacaklardır.
 
- Yaz okulundan Üniversitemizden ders almak isteyen misafir öğrenciler ders seçimi yapmadan önce; kayıtlı bulundukları Üniversitenin Yaz okulu uygulama/esas/yönergesi doğrultusunda ders içeriği, AKTS ve yerel kredi, ders içeriği uyumu/yeterliliği kontrolü, dersin öğretim üyesi tarafından uygun görülmesi/kabul edilmesi hususlarına dikkat ederek ders seçme ve kesinleştirme işlemlerini yapması gerekmektedir.
 
- Kayıt işlemi için tıklayınız
 
- Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız..

- Ders alma işlemleri için tıklayınız... (Ders alma işlemleri 04 Temmuz 2024 tarihi itibariyle başlayacaktır.)