Merkezi Yerleştirme Puanına Göre (Ek-Madde 1) Yatay Geçiş Başvuru Duyurusu (2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı)
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı güz yarıyılı merkezi yerleştirme puanına göre yatay geçiş başvuruları 01 - 15 Ağustos 2022 tarihleri arasında kabul edilecek olup, kayıt hakkı kazanan öğrenci listesi 24 Ağustos 2022 tarihinde ilan edilecektir.
 
Yatay geçiş başvuruları aşağıda belirtilen belgelerin taranarak sisteme yüklenmesi yolu ile yapılacaktır.
 
Önemli Not: Sistem üzerinden yapılmayan başvurular ile eksik ve/veya onaysız belge ile yapılan başvurular kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır.
 
Üniversitemizden başka bir yükseköğretim kurumuna yatay geçiş yapan ancak Üniversitemize geri dönmek isteyen öğrenciler sistem üzerinden başvuru yapamayacak olup, bu öğrencilerin başvuru dilekçelerini aşağıda yer alan belgeler ile birlikte başvuru tarihleri arasında ayrılmış oldukları Fakülte Dekanlığı /Yüksekokul-Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerine şahsen veya posta/kargo yoluyla ulaştırmaları gerekmektedir.
 
 Yatay Geçiş Başvurusunda İstenilen Belgeler
  1. Öğrenci belgesi (Islak imzalı veya e-imzalı) (E-devlet üzerinden alınan belgeler geçerlidir.)
  2. ÖSYM sınav sonuç belgesi ve ÖSYM yerleştirme sonuç belgesi
  3. Dikey geçiş yolu ile kayıt yaptıran öğrenciler için DGS sınav sonuç belgesi ve DGS yerleştirme sonuç belgesi
 
 
Yatay geçiş başvurusu için tıklayınız… (Başvuru sistemi 01/08/2022 tarihinde açılacaktır.)
 
Yatay geçiş başvurularında onay, ret veya düzeltme ile ilgili sorun veya taleplerinizi başvuru yaptığınız birimin Bölüm Başkanlıkları ile görüşmeniz gerekmektedir. Yapılan başvurular Bölüm Başkanlıkları tarafından değerlendirilmektedir.