2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı DGS Kayıt Duyurusu
2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı DGS kayıtları 17 - 21 Ekim 2016 tarihleri arasında Üniversitemiz Demir Çelik Kampüsü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında yapılacaktır.

Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Safranbolu Turizm Fakültesi öğrencileri DGS kayıtlarını ilgili Dekanlıklarda yapacaktır.
 
 
YENİ KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:
 
-          Karabük Üniversitesi Öğrenci Ön Kayıt Formu (Form için tıklayınız….)
 
-          Adayın mezun olduğu okuldan aldığı ön lisans diplomasının aslı ya da yeni tarihli geçici mezuniyet belgesi ve fotokopisi
 
-          Lise diplomasının aslı ve fotokopisi
 
-          Onaylı transkript (ağırlıklı ders notlarını gösterir belge) aslı
 
-          Onaylı ders içerikleri
 
-          1994 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylardan (Bakaya veya yoklama kaçağı olanlar) askerlik  şubelerinden alınacak Askerlik Durum Belgesi, (Bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığına dair belge
 
 
KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR:

1- Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
2- Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
3- Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
4- Üniversiteler gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.
 
Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi ve yurt konusunda ayrıntılı bilgi için de Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

İkinci öğretim veya uzaktan öğretim programlarına kayıt yaptıran öğrenciler, 17 – 21 Ekim 2016 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası TR100001002293526379465030 IBAN nolu hesaba Ad Soyad ve T.C. kimlik numaraları ile öğrenim ücretlerini yatıracaklardır. Belirtilen tarihlerde öğrenim ücretlerini yatırmayan öğrenciler 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı güz yarıyılında ders alma işlemi yapamayacaklardır.

Yatırmanız gereken öğrenim ücretlerini öğrenmek için tıklayınız…     

20/04/2016 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında Yürütme Kuruluna verilen yetkiye dayanılarak, 2016 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2016-2017 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2016 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri 06/10/2016 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur.

Zorunluk hazırlık sınıfı bulunan programlara kayıt yaptıran ve hazırlık muafiyeti bulunmayan öğrenciler için 24/10/2016 Pazartesi günü saat 11:00'de seviye tespit sınavı yapılacak olup, bu sınavdan başarılı olan öğrenciler için aynı gün muafiyet sınavı yapılacaktır.

 

Öğrencilerin 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında hazırlık öğrenimine başlayabilmeleri için seviye tespit sınavına katılmaları zorunludur.

 

Ayrıntılı bilgi için;

http://sfl.karabuk.edu.tr/tr